Clubstation PI4GV

De shack van Cathland

PI4GV zijn de roepletters van het clubstation van de VERON afdeling Den Haag.

In deze ruimte is apparatuur opgesteld, die kan worden gebruikt om uit te luisteren op diverse banden. Ook is het mogelijk om er een verbinding te maken met radiozendamateurs van over de hele wereld.

Als je zelf al van de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur roepletters toegekend hebt gekregen, maak dan zeker eens een verbinding tijdens onze wekelijkse clubavonden. Heb je nog geen examen gedaan voor de Novice- of Full-license? Ook dan mag je onder begeleiding van een gelicenseerd radiozendamateur bij ons een verbinding maken.

Tijdens de bijeenkomsten op de woensdagavond is er altijd wel iemand van de Shack commissie aanwezig die je kan bijstaan om eventueel het één en ander uit te leggen.Vraag als je zin hebt om te doen of de Shack beschikbaar is. Het kan natuurlijk zo zijn dat er al mensen bezig zijn om verbindingen te maken. Om het niet te druk te laten worden, is het daarom wenselijk om als je zelf geen verbinding aan het maken bent stil te zijn. Op die manier wordt het dan geen chaos.

Als je interesse hebt om ook radiozendamateur te worden, vraag dan ook aan één van de aanwezige bestuursleden hoe je dit kan doen. Voor iedereen is er wel een methode die het mogelijk maakt succesvol examen te kunnen gaan doen!