In Memoriam Albert Wagemans – PA2ATH

OM Albert Wagemans  PA2ATH silent key

Op 24 november 2022 is Albert Wagemans, PA2ATH, op 90-jarige leeftijd in Verzorgingshuis de Eshoeve in Den Haag overleden. Albert was jarenlang lid van de VERON-afdeling Den Haag.

Albert behoorde tot een generatie zendamateurs die langzaam aan het verdwijnen is. Hij was een autodidact en een ras knutselaar met een zeer brede technische interesse. Albert maakte heel veel zendapparatuur zelf. Centraal in zijn hobbyruimte stond zijn draaibank. Hij fabriceerde rolspoelen, variabele condensatoren en bouwde eindtrapjes en antennetuners. Ook repareerde hij jarenlang apparatuur voor de radiozaak ELRA uit de Zwart Janstraat in Rotterdam.

Toen een mede-amateur hem opbelde toen hij al in de Eshoeve verbleef liet hij duidelijk blijken dat hij het daar niet helemaal naar zijn zin had want hij beschikte niet meer over een soldeerbout. Knutselen was Albert zijn leven.

Dat zelf dingen maken deed hij ook voor zijn schietactiviteiten bij de Schietclub Loosduinse Burgerwacht. Hij maakte thuis zelf zijn munitie.

Albert was een echte Hagenaar die overal direct op reageerde en een positief instelling had. Hij was geïnteresseerd in de medemens en zeer sociaal. Op onze facebookpagina reageerde velen op zijn overlijden, een Haags icoon, prima techneut, heel aardige vent met heerlijke humor zijn enkele van de reacties.

Albert namens de afdeling bedankt voor je vriendschap en rust zacht.

Het bestuur van VERON Afdeling A18 Den Haag