In verband met de renovatie van ons clubhuis Cathland, is de huidige informatie op deze website niet up to date. Aanpassingen zullen na de renovatie worden uitgevoerd.

Heel gezellig met een hapje en een drankje. De technische commissie is altijd aanwezig voor het oplossen van uw vragen en/of problemen! Verder is de shack beschikbaar en er is natuurlijk volop ruimte voor onderling QSO!

Over onze afdeling

Onze afdeling telt momenteel ruim 180 leden. Hiervan is een deel actief binnen de afdeling. Niet iedereen komt uit Den Haag. Er komen amateurs uit alle windstreken. Vanuit de regio, maar ook van daarbuiten is vertegenwoordiging.

De afdeling beschikt over een eigen onderkomen genaamd Cathland, wat een verbastering is van het adres van ons clubhuis. Ons clubhuis is op de woensdagavond geopend voor de wekelijkse bijeenkomst. Iedereen is welkom, lid of geen lid.

We beschikken over een drietal ruimten, te weten:

  1. De Algemene Ruimte, hier is de bar waar een drankje en/of een hapje verkrijgbaar is. Er zijn tafels en stoelen om Eyeball QSO’s te starten. De stalen bakken van het Dutch QSL Bureau (DQB) zijn hier te vinden. Verder hebben we hier ook onze Cathlandse Componenten Bank opgezet. Om de radiozendamateurs te ondersteunen met hun zelfbouw-projecten zijn de over de jaren heen verzamelde componenten ondergebracht in vele laatjes en dozen. Het gebrek aan de vroeger zo vele elektronicawinkels hopen we op deze manier te verzachten. Bestellen bij AliExpress en soortgenoten is soms niet fijn als je een project wilt afmaken. Peppo PA2PEP wil je graag helpen als iets zoekt.
  2. In de Shack is ons clubstation PI4GV te vinden. Daar is het mogelijk om verbindingen te maken of om te luisteren op diverse banden. Namens de Shack Commissie heet Peppo PA2PEP eenieder hartelijk welkom! Ook mogen niet gelicentiëerde personen onder begeleiding van een gelicentiëerd radiozendamateur verbindingen maken.
  3. De Technische Ruimte is feitelijk een werkplaats en meetruimte in één. Dit is het domein van Hans PAØJBB en Rene PA2RVS. Hier kan je gebruik maken van diverse meetapparatuur en natuurlijk de technische kennis van Hans en Rene.