Algemeen bevat zaken zonder specifieke categorie. Ook zaken die nog geen categorie hebben toegewezen gekregen staan hier in.

Nieuwsbrief 49 (maart 2023)

Lees hier de laatste nieuwsbrief van de afdeling!   Nieuwsbrief 49 – maart 2023

Agenda 2023 aangevuld met diverse evenementen

De Agenda van 2023 is aangevuld met een aantal nationale en internationale evenementen.
Klik op deze link ==> Agenda 2023

Als er meer evenementen worden gevonden zal ik deze erbij plaatsen. Mocht je zelf ook een evenement op de agenda willen hebben, stuur dan even een bericht naar mij (Peppo, PA2PEP) zodat ik die ook kan plaatsen.

Dit jaar geen bezoek door QSL-manger meer

Zoals misschien al bekend is, wordt in de huidige periode erg veel aan de wegen gewerkt. Hierdoor zijn er veel files op plaatsen waar men het niet zou verwachten. Nu wil het ook dat Lynette PD4LYN, onze QSL-manager, in Gouda woont en daardoor een heel stuk moeilijker op Cathland kan komen na de Kerst. Hierdoor zal zij op woensdag 28 december 2022 dus niet aanwezig zijn. Het eerst volgende moment dat we Lynette weer gaan zien is gepland op woensdag 22 februari 2023.

REMINDER : ZONDAG 18 DECEMBER de Kerstvossenjacht 2022

 

 

In het verleden organiseerden VRZA en VERON Haaglanden een aantal keren een Kerstvossenjacht. Dit jaar willen we een poging doen het evenement nieuw leven in te blazen.

Op zondagmiddag 18 december is het zover, om 13.00 uur verzamelen we ons voor de start op de Monsterseweg nr. 2 in Den Haag nabij Loosduinen.

Hier ligt de parkeerplaats Buitenplaats Ockenburgh aan het begin van de oprijlaan naar het landgoed Ockenburgh.

Het betreft een 2 meter vossenjacht. In het verleden hebben we met succes vele bouwpakketten voor een 2 meter vossenjachtontvanger verkocht. Dus duik in je kast en probeer hem van tevoren even uit. Met een nieuwe batterij moet het vast lukken. O ja, mocht je de aan/uit knop zoeken: hij gaat aan als je de koptelefoonplug erin steekt.

Aanmelden voor de vossenjacht

Omdat in deze periode het weer roet in het eten kan gooien, moet je voor deelname je van tevoren aanmelden. Zo kunnen we iedereen bereiken als het onverhoopt niet doorgaat. Meld je aan via email bij: bestuur@verongv.nl en vermeldt in de mail ook je 06 nummer.

Albert Wagemans, PA2ATH, overleden

In Memoriam Albert Wagemans – PA2ATH

OM Albert Wagemans  PA2ATH silent key

Op 24 november 2022 is Albert Wagemans, PA2ATH, op 90-jarige leeftijd in Verzorgingshuis de Eshoeve in Den Haag overleden. Albert was jarenlang lid van de VERON-afdeling Den Haag.

Albert behoorde tot een generatie zendamateurs die langzaam aan het verdwijnen is. Hij was een autodidact en een ras knutselaar met een zeer brede technische interesse. Albert maakte heel veel zendapparatuur zelf. Centraal in zijn hobbyruimte stond zijn draaibank. Hij fabriceerde rolspoelen, variabele condensatoren en bouwde eindtrapjes en antennetuners. Ook repareerde hij jarenlang apparatuur voor de radiozaak ELRA uit de Zwart Janstraat in Rotterdam.

Toen een mede-amateur hem opbelde toen hij al in de Eshoeve verbleef liet hij duidelijk blijken dat hij het daar niet helemaal naar zijn zin had want hij beschikte niet meer over een soldeerbout. Knutselen was Albert zijn leven.

Dat zelf dingen maken deed hij ook voor zijn schietactiviteiten bij de Schietclub Loosduinse Burgerwacht. Hij maakte thuis zelf zijn munitie.

Albert was een echte Hagenaar die overal direct op reageerde en een positief instelling had. Hij was geïnteresseerd in de medemens en zeer sociaal. Op onze facebookpagina reageerde velen op zijn overlijden, een Haags icoon, prima techneut, heel aardige vent met heerlijke humor zijn enkele van de reacties.

Albert namens de afdeling bedankt voor je vriendschap en rust zacht.

Het bestuur van VERON Afdeling A18 Den Haag

QSL mededeling

Afgelopen woensdag 28 september gaf onze QSL-manager Lynette PD4LYN aan dat zij de komende maanden oktober en november niet de mogelijkheid heeft om Cathland te bezoeken. Voor wat betreft december is nog niet bekend of zij dan wel kan.

Ik hoop dat de QSL liefhebbers nu niet voor niets komen.