Algemeen bevat zaken zonder specifieke categorie. Ook zaken die nog geen categorie hebben toegewezen gekregen staan hier in.

Kees Woltering, PB2CAT, overleden

In Memoriam Kees Woltering

OM Kees Woltering PB2CAT

Vandaag, 13 mei, bereikte ons het bericht dat op 1 mei ons lid Kees Woltering PB2CAT op 81 jarige leeftijd is overleden.
Kees leed aan de ziekte van Parkinson en bezocht onze afdeling al vele jaren niet meer.

Wij wensen zijn vrouw en kinderen, familie en verdere vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

Het bestuur en leden van de VERON-afdeling Den Haag

 

Herman Blom, PAØCAB (ex PBØAHX), overleden

In Memoriam Herman Blom

OM Herman Blom PAØCAB

Gisteravond aan het eind van onze afdelingsbijeenkomst bereikte ons het trieste bericht dat ons lid Herman Blom (PAØCAB, voorheen PB0ØAHX) op 67-jarige leeftijd is overleden. Herman had al een aantal jaren ernstige hartproblemen en leed ook aan COPD.

We herinneren Herman als een amateur in hart en nieren, bijna een halve eeuw is hij bezig geweest met het fenomeen radio. Van radiopiraat, enthousiast zendamateur tot specialist in High Altitude Balloons. Sinds vorig jaar had Herman ook het hoogterecord, toen één van zijn ballonnen een hoogte haalde van 40.517 meter. Herman was ook een fervent carnavalsvierder bij de Delftse carnavalsvereniging de Rooie Rijers. In 2001 was hij daar ook Prins Carnaval.

Zijn voorliefde op zendamateurgebied ging uit naar VHF/UHF en speciaal ook ATV. De laatste jaren was hij ook erg actief met FT8 op 2 meter. Hij was ook een actief volger van het Delfi-C3 project en stond in de top 10 van de data ontvangers van de satelliet. Na zijn verhuizing van Delft naar Rijswijk bleek dat het toegestaan was op de hoogbouw flat een antenne te plaatsen, waarna een unieke antenneopstelling snel gerealiseerd was.

Herman kon ook nieuwe leden aardig enthousiast maken voor de hobby en ondersteunde menigeen met spulletjes om de hobby te starten. Op 31 januari jl., hield hij bij de afdeling Den Haag nog een lezing over High Altitude Balloons, het was een drukbezochte avond met bezoekers uit alle windhoeken. Alhoewel het hem veel energie kostte, genoot hij zichtbaar die avond.

Rond 2010 maakte Herman nog enige tijd deel uit van ons afdelingsbestuur.

Wij wensen Vera en zijn kinderen, de verdere familie en vrienden heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

Het bestuur en leden van de VERON-afdeling Den Haag

(namens deze H. Römer – voorzitter)

Dick Kraayveld, PA8DWN (ex PA3ALM), overleden

In Memoriam Dick Kraayveld

OM Dick Kraayveld PA8DWN

Op 27 april is Dick Kraayveld – PA8DWN (oud PA3ALM) overleden in het Erasmus MC aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij is 85 jaar geworden.

Dick is de Haagse afdeling altijd trouw gebleven alhoewel hij vanaf 1970 in Maassluis woonde.

Rond 1970 is hij ook begonnen met de hobby als radiozendamateur.

Zijn zoon vertelt ons: Alles wat bij ons en de buren aan elektrotechnische spullen niet goed ontstoord was begon een eigen leven te leiden. Elektrische orgels, ketels, telefoons, e.d. deden de gekste dingen. Rond de kerstdagen gingen zelfs de lampjes van de kerstboom mee knipperen met zijn morseschrift.

Dick zijn grote liefde was verbindingen maken met morse. Hij werkte ook mee, als illustrator, aan het blad Morse Magnificat (MM). Dit blad over morse was in 1983 gestart door Rinus Hellemons (PA0BFN).  Dick kon altijd smeuïge verhalen vertellen over de bijeenkomsten die door MM werden gehouden.

Rond 2008 is Dick vrijwilliger geworden aan boord van de zeesleper Elbe in Maassluis. Daar begon hij aan de restauratie van de radiohut. De grootste uitdaging daarbij was de hoofdzender SRA MT 600. Na het laten bouwen van een fors aantal nieuwe trafo’s en het verkrijgen van diverse museale zaken zoals zendbuizen uit Amerika en meters uit Engeland is de hoofdzender na 2,5 jaar weer tot leven gewekt. Hij heeft hier van Radio Holland veel waardering voor gehad, wat hem veel deed.

Dick was in 2007/2008 de morsecursusleider bij onze afdeling en maakte in dezelfde periode ook enige tijd deel uit van ons afdelingsbestuur. Bij de afdeling begeleidde hij ook 2 Haagse VWO leerlingen. Onder leiding van Dick bouwde ze voor hun profielwerkstuk een regeneratieve ontvanger en konden zij de werking ervan verklaren. De ontvanger is dit jaar geschonken aan de studieverzameling EWI bij de TU-Delft.

Wij gedenken Dick als een gedreven radiozendamateur met veel liefde voor techniek en morse.

Namens de leden van de afdeling Den Haag wensen wij zijn vrouw, kinderen, verdere familie en vrienden heel veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.

Het Bestuur van de Afdeling Den Haag

(Namens deze H. Römer – voorzitter)

 

Wim Witt, PAØWDW, overleden