Shack-commissie Nieuws

September 2021

Er is weer nieuw leven voor de ATV

De afgelopen periode is de Shack-commissie weer lekker aan de gang gegaan in de Shack. Na verontrustende berichten over het verdwijnen van de ATV activiteiten op de afdeling Den Haag, is de beschikbare ATV apparatuur weer teruggeplaatst. Wij hopen dan ook dat er weer enthousiaste leden zijn die er gebruik van gaan maken.

Herman PAØCAB heeft als eerste de aanzet gemaakt om de apparatuur weer werkend te krijgen. Het resultaat mag er wezen, we hebben weer beeld van de camera’s!

Een eerste impressie van de ATV opstelling.

Tijdens de afgelopen clubavond heeft hij getracht om weer ontvangst mogelijk te maken maar dat bleek toch nog niet zo eenvoudig. Maar het is een goede start.

Heb jij ook interesse en wil je op de club samen met mede clubleden je kennis delen, dan ben je van harte welkom op de clubavonden. Het zou mooi zijn als we samen de ATV weer “on the air” krijgen.

Als er leden zijn die nog ATV apparatuur hebben en dit aan de club beschikbaar willen stellen horen wij dat graag. Samen kunnen we er weer wat van maken.

FT8 verbindingen clubstation

Digitale communicatie met het HF station

Ook is er hard gewerkt aan het opstarten van FT8 vanaf het clubstation. Jan PA3AMD, Martin PA0KGB en Kees PA1CS hebben apparatuur beschikbaar gesteld en opgesteld in de shack zodat ook met FT8 gewerkt kan worden. Er wordt nog gewerkt aan de logging van de verbindingen zodat dit automatisch verloopt. Dit lukt nog niet helemaal, tot die tijd zorgen Jan, Martin en Kees ervoor dat er regelmatig een logfile naar QRZ verstuurd wordt.

Wil je ook eens wat verbindingen maken met FT8 dan ben je van harte welkom op de clubavond.

VHF en UHF verbindingen

Het VHF-UHF station

De Shack zou geen Shack zijn als we niet de beschikking over een VHF en UHF station hadden.

Okay, het is misschien dan niet de allernieuwste apparaat, maar je kunt je lekker uitleven en volop verbindingen maken.

Antennes in nood

Onze hobby staat en valt met antennes. Zonder acceptabele antennes ontvang je weinig tot niets. Iets ontvangen is toch enorm belangrijk om verbindingen te kunnen maken.

Op het dak van het woonblok waar ook ons clubhuis in huist, staan een aantal antennes voor diverse banden en een rotor. Deze antennes en de rotor hebben dringend behoefte aan onderhoud.

Ons noodlijdende antennepark

Wie wil ons helpen met het uitvoeren van de werkzaamheden op het dak? Laat het ons alsjeblieft weten.

We hopen dat er weer veel activiteit in de Shack komt en dat er voor iedereen wat te doen is. Heb je ideeën of wil je ons helpen, laat het ons dan even weten. Alle hulp is welkom.

Shack-commissie